Asociația Studenților Bioingineri revine și în acest an cu proiectul Crăciun cu Zâmbete, ajuns la ediția a XX-a. 

Ca în fiecare an prezentăm un caz mai puțin fericit, iar anul ăsta ne dorim să-l ajutăm pe David, un băiețel care locuiește împreună cu bunicii săi în comuna Probota din județul Iași. 

În urmă cu câțiva ani, David a fost abandonat de către mama sa, rămânând în grija tatălui, dar mai mult în grija bunicilor. Tatăl lui David este plecat din țară de mai bine de 2 ani, dar pe fondul adicțiilor, a unui accident rutier și a unui accident de muncă nu reușeste să le trimită bunicilor niciun ban. Astfel că bunicii îl cresc singuri pe băiețel din propria pensie și întâmpină mari dificultăți. Aceștia întrețin gospodăria și pe David dintr-o pensie foarte mică și reușesc cu mare, mare greutate să facă față provocărilor.

Băiețelul, care este acum școlar, nu păstrează deloc legătura cu mama, însă din când în când reușește să vorbească cu tatăl său la telefon. Bunica Maria are 72 de ani și este depășită de multe ori de toate provocările creșterii unui copil de vârsta lui David. În ultima discuție cu doamna, ne povestea cum a păstrat ultima geacă pe care i-am dăruit-o lui David în urmă cu ceva timp și tristă de „nenorocul” copilului a accentuat cât de mare nevoie are de o pereche de ghete pentru acesta.

Ne dorim pentru acestă familie un Crăciun cât mai frumos, plin de bucurie și voie bună, de aceea, Asociația Studenților Bioingineri, pe parcursul unei săptămâni, va organiza o serie de activități caritabile cu scopul de a strânge o sumă considerabilă de bani pentru a le aduce un zâmbet pe buze în preajma sărbătorilor. 

Vă mulțumim foarte mult pentru toată implicarea de care ați dat dovadă ani la rând și ne dorim ca în prag de sărbători să le aducem un zâmbet pe buze acestei familii, iar asta se poate întâmpla doar cu ajutorul vostru.